Tähtäimessä unelmien työpaikka

Oletko miettinyt jo pidempään, kuinka mukavalta tuntuisi vaihtaa toisen työnantajan palvelukseen – tai mahdollisesti jopa kokonaan alaa? Monet ovat miettineet elämäänsä uusia tuulia, mutta eivät uskalla tehdä viimeistä liikettä. Jos tyytymättömyys piinaa päivästä toiseen, on hyvä pysähtyä miettimään, mitä asialle voisi tehdä.

Aseta itsellesi tavoitteita

Kaikkein tärkeintä oman itsensä motivoimisen kannalta on laatia selkeä ja helpposelkoinen urapolku, joka kuvastaa omaa edistymistä tulevien kuukausien ja vuosien aikana. Tällä tavalla on mahdollista seurata omaa kehittymistä unelmia tavoitettaessa. Voit kirjoittaa esimerkiksi listan, johon laitat bullet pointien avulla itsellesi tärkeitä asioita, joita tulevaisuudessa haluaisit saavuttaa. Ne voivat koskettaa esimerkiksi ylennystä, uusien LinkedIn-ystävien määrää tai muita uraan liittyviä asioita.

Esimerkiksi suositut pokerinpelaajat ovat alusta asti määrittäneet haluavansa työskennellä täysipäiväisesti suosikkikorttipelinsä parissa, he eivät ole päätyneet sinne sattumalta. He ovat tehneet määrätietoisesti työtä, harjoitelleet satoja tunteja sekä opetelleet ulkoa erilaisia matemaattisia todennäköisyyksiä, joita voi hyödyntää pöydän ääressä istuessa.

Seuraa edistymistäsi

Hyvälläkään suunnitelmalla ei tee mitään, jos sitä ei käytännössä noudata. Tämän takia on erittäin tärkeää, että tekee säännöllisin väliajoin pistokokeita tarkastaakseen, missä mennään. Jos on asettanut itselleen tavoitteeksi kirjoittaa kuukauden aikana 200 hakemusta ja käytännössä on kirjoittanut vain 10 kappaletta, ei voi ihmetelläkään, jos ei uuden työpaikan ovet avaudu.

On hyvä sopia itsensä kanssa palaveri esimerkiksi kerran kuussa. Tällä tavalla on mahdollista pitää itsensä ajan tasalla tapahtumista sekä muista ajankohtaisista asioista, jotka itseään mietityttävät. On tärkeää säilyttää itsensä kanssa hyvä keskusteluyhteys, jotta pysyy ajan tasalla omasta hyvinvoinnista sekä uusimmista ajatuksista.

Lue kirjoja ja blogeja

Erinomainen inspiraation lähde on lukea henkilöistä, jotka ovat tehneet urallaan täyskäännöksen. Ei ole yksi tai kaksi ihmistä, jotka ovat lähteneet jahtaamaan unelmiaan ja luopuneet kovapalkkaisesta työstään. He ovat halunneet elää elämäänsä paremmin ja täysillä, minkä ansiosta täyskäännös elämässä on osoittautunut kannattavaksi.

Kaikkein parhaiten näihin asioihin voi tutustua alaa koskevassa kirjallisuudessa, jota on saatavana esimerkiksi kirjastoissa. Toinen hyvä vaihtoehto on lukea blogeja, joissa totaalisen uravaihdon tehneet ihmiset kertovat päätöksestään sekä sen seurauksista.

Mieti uutta koulutusta

Onko unelmiesi työpaikka täysin toisella alalla? Siinä tapauksessa on hyvä miettiä, tarvitseeko mahdollisesti lisäkoulutusta. Näin ollen on mahdollista päästä askeleen lähemmäs unelmia, kun koulutustausta on kunnossa. Aikuiskoulutukseen tarjotaan merkittäviä taloudellisia kannustimia sekä monipuolisia vaihtoehtoja, minkä ansiosta oman urapolun vaihtaminen onnistuu helposti.